SAMEN WERKEN AAN EEN

GEZONDER

LICHAAM

Over ons

Bij Fysiotherapie Zwiers werken kundige en gedreven mensen dagelijks aan een spoedig herstel van uw klachten. Eerlijk en professioneel advies zijn de kernwaarden op basis waarvan wij aan de slag gaan en samenwerken.

Bart Zwiers

Ik heb mijn studie fysiotherapie afgerond in Nijmegen. Daarna heb ik in verschillende praktijken en instellingen gewerkt, zodat ik een brede basis heb kunnen leggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op zowel orthopedisch, geriatrisch en neurologisch gebied ervaring en deskundigheid heb opgedaan.

Na de nodige cursussen gevolgd te hebben in de orthopedie en sport gerelateerde aandoeningen heb ik in 2006 mijn diploma voor manuele therapie behaald en sta zowel ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF, als  in het kwaliteitsregister voor manuele therapie. Ik blijf bezig met mijn ontwikkeling binnen het vak, waarbij het accent ligt op de manuele therapie, sport gerelateerde klachten en neurologische aandoeningen.

In augustus 2008 ben ik gestart met de fysiotherapiepraktijk in Wanssum, destijds gevestigd aan de Pastoorstraat 21. Omdat ik graag samenwerk met andere disciplines en denk dat deze samenwerking tot een kwalitatief betere zorg leidt, ben ik samen met Jurien Beterams het Gezondheidsplein de Postbaan begonnen. Jurien Beterams is de eigenaar van het fitnesscentrum Just be Fit in Meerlo en deelde deze visie om samen te werken. Bij het Gezondheidsplein de Postbaan is de praktijk voor fysiotherapie Zwiers ondergebracht. Hier werken we samen met verschillende disciplines die onze visie betreffende samenwerking delen.

Praktijk fysiotherapie Zwiers is uitgegroeid tot een praktijk met zeer enthousiaste en gemotiveerde fysiotherapeuten met diverse specialisaties.

Bart Zwiers Dry Needling
Leonie Heijnen, Cranio Sacraal Therapie

Leonie Heijnen

Mijn naam is Leonie Heijnen en werk sinds 2013 bij fysiotherapie zwiers. In 2008 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeute en heb sindsdien gewerkt in Well, Wanssum, Nieuw-Bergen en Venray. Hier heb ik op verschillende gebieden ervaring opgedaan. In 2018 ben ik afgestudeerd als Craniosacraal Therapeut waardoor ik nog beter de verbinding tussen lichamelijke klachten en de oorzaak hiervan kan aanpakken. 

Mijn aandachtsgebieden en interesses binnen de praktijk zijn psychosomatiek, ademhaling & ontspanning vlgs. Dixhoorn,
hoofdpijnklachten, Pilates en 4 x T (Manuele) Therapie.

Tegenwoordig komen veel mensen in aanraking met stress, vermoeidheid, slecht eten, slecht of weinig slapen etc. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan of bestaande klachten in stand gehouden worden. In de psychosomatiek wordt gekeken naar een eventuele relatie tussen lichaam en psychische/sociale factoren. Deze zullen dan meegenomen worden tijdens de behandeling.

Dus mijn visie: Lichaam en geest in balans brengen voor een optimaal herstel.

Teun van der Giessen

In 2018 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als alles goed gaat start ik eind 2021 met de Master opleiding tot Manueel Therapeut.

Sinds februari 2018 ben ik werkzaam in de praktijk in Wanssum waar ik met veel plezier mijn vak beoefen.

In de periode dat ik hier werkzaam ben heb ik mij vooral gericht op sport gerelateerde klachten/revalidatie en orthopedische klachten zoals nek/rugpijn.
Als aanvulling hierop heb ik het RugFit programma samen met Bart Zwiers opgezet en verder uitgebreid. Dit is een perfecte aanvulling voor mensen met langdurig of terugkerende rugklachten. Dat vind ik belangrijk om de mensen in het hele traject goed te kunnen begeleiden.

In september 2021 start ik met de Master Manuele Therapie zodat ik u in de toekomst nog beter kan helpen met uw klacht.

Voor mij is een goede verstandhouding tussen therapeut en patiënt zeer belangrijk, samen werken aan een zo goed mogelijk herstel is dan ook waar ik voor sta!

 

 

ANGY-5778
Evy Janssen bekkentherapeut

Evy Janssen

In 2014 ben ik begonnen als algemeen fysiotherapeut bij fysiotherapie Zwiers. In 2020 ben ik afgestudeerd als Master Bekkentherapeut. 

Ik heb in het begin van mijn carrière verschillende cursussen gevolgd om bindweefsel gerelateerde klachten op te lossen. Het bindweefsel wordt niet altijd herkend als oorzaak van de klachten en daarom is het een uitdaging om hiermee te werken.

In 2016   ben ik begonnen met de opleiding master bekkenfysiotherapie.  De bekkenfysiotherapie is voor mij inmiddels een passie & uitdaging geworden, omdat je mensen helpt met klachten waarbij je niet meteen aan de (bekken)fysiotherapeut denkt. Problemen waarmee u bij mij terecht kunt, zijn: (pijn)klachten in het bekkengebied, plasklachten, ontlastingsklachten, klachten bij het vrijen en zwangerschaps gerelateerde klachten. Mannen hebben ook een bekkenbodem en kunnen ook problemen ondervinden in het bekkengebied. Bij mij staat de gehele mens en zijn hulpvraag centraal.

We werken samen aan herstel!

Lisa Broekmans

Specialisatie: Geriatriefysiotherapie, COPD en valpreventie

In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Sindsdien ben ik werkzaam bij fysiotherapie ’t Hofse Veld.
Momenteel ben ik bezig met het verbreden en verdiepen van mijn kennis door het volgen van de master geriatriefysiotherapie. Naar verwachting zal ik hiervoor in 2021 afstuderen.

Als algemeen fysiotherapeut heb ik altijd veel compassie gehad met geriatrische patiënten. De complexiteit bij deze doelgroep, evenals de grote dankbaarheid zijn de twee grootste elementen die me aanspreken. Geriatriefysiotherapie richt zich op verbetering en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen of ouderen die het risico lopen om kwetsbaar te worden, met de focus op het bewegend functioneren. De gemiddelde levensverwachting is fors aan het stijgen, dat zorgt ook voor een toename van chronische zieken. Om de patiënt optimaal te kunnen behandelen werk ik samen met andere disciplines zoals huisarts, thuiszorg, ergotherapeut, diëtist en logopedist.

Daarnaast heb ik me afgelopen jaren extra gespecialiseerd in COPD en valpreventie.
Elke klacht is een puzzel, die ik op de juiste manier wil oplossen. Ik vind het belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in hun behandelaar. Ik streef ernaar om vanuit deskundigheid en ervaring de beste behandeling te geven.

lisa