SAMEN WERKEN AAN EEN

GEZONDER

LICHAAM

Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie biedt uitkomst in uw huidige functioneren, waar het doel ligt op de volgende aspecten: behouden van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid, zekerheid geven in het eigen kunnen, verbeteren van de balans, conditie en de arm-hand functie. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw dagelijkse activiteiten. Kampt u met een neurologische aandoening? Bijvoorbeeld CVA (beroerte; hersenbloeding of herseninfarct) of Multiple Sclerose of een overige centraal neurologische aandoening? Dan kan dit uw functioneren beperken.

Wat is het doel?

We gaan met u werken aan de functies zoals balans, conditie, coördinatie, strategieën, spierkracht en beweeglijkheid. Maar ook aan de zekerheid in het eigen kunnen en het behouden van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid. Elke cliënt met een neurologische aandoening heeft andere moeilijkheden in het dagelijks leven waar hij of zij tegen aan loopt. Bij mensen met bijvoorbeeld Parkinson, MS of andere spierziekten ligt het accent met name op het behoud van dagelijkse vaardigheden.

Bij acute aandoeningen – zoals een beroerte – ligt het accent op het zoveel mogelijk terugwinnen van uw zelfstandigheid in het dagelijks leven. Vervolgens werken we aan het behoud hiervan. Praktijk voor fysio- en manuele therapie is aangesloten bij het kennisnetwerk CVA en het netwerk MS

Fysiotherapeut:

Bart Zwiers

Bart Zwiers Dry Needling