Waar kunnen wij u mee helpen?

MentalFit

In 6 lessen van 1 uur leer je de basisprincipes om beter in je vel te zitten.

Wanneer:

  • Spanningsklachten/ moeite met ontspannen
  • Hyperventilatie/ ademhalingsklachten
  • Weinig energie/ geen goede balans
  • Burn-out
  • (chronische) klachten v/d wervelkolom

Wat is MentalFit?

Tegenwoordig leven we in een drukke maatschappij waarin veel van ons verlangd en verwacht wordt. Hierdoor kan er een grote druk op ons komen te liggen. Als dit lang duurt kunnen er klachten ontstaan zoals hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaar, vermoeidheid, nek/schouderklachten etc.

De vraag hierbij is ook, wat voor rol heb ik hier zelf in? Verwacht ik bijvoorbeeld heel veel van mezelf, wil ik altijd leuk gevonden worden, moet ik hard werken van mezelf, hoog verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionistisch etc. Door hier meer inzicht in te krijgen krijg je de mogelijkheid om te leren anders met situaties om te gaan. Door je eigen aandeel te leren, leer je andere keuzes te maken.

Ook het lijf vertelt ons veel. Vaak negeren wij signalen zoals pijn, vermoeidheid, vergeetachtigheid etc. Dit zijn echter signalen dat het niet goed gaat met ons. Door dit te negeren komen we steeds verder van onszelf af te staan. Door mindfulness, adem- en ontspanningsoefeningen leer je weer de signalen van je lijf te herkennen. Hierdoor is de kans op overspanning, vermoeidheid en pijn minder.

In 6 lessen van 1 uur krijgt u informatie en oefeningen zoals ademhaling, ontspanning, mindfulness en ACT oefeningen.

Deze les wordt georganiseerd in samenwerking met Gezondheidsplein Wanssum.
Voor de voorwaarden, lestijden en tarieven raadpleeg: info@gezondheidspleinwanssum.nl

Vraag naar Leonie of Linda voor meer informatie.

Leonie

LEONIE HEIJNEN- ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT

ademhalings_ontspanningscursus

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.