Waar kunnen wij u mee helpen?

McCONNELL THERAPIE

De McConnell Taping methode is ontwikkeld door de Australische fysiotherapeute Jenny McConnell. Deze methode blijkt bij uitstek geschikt voor behandeling van algemene knieklachten en in het bijzonder bij klachten die een relatie hebben met het functioneren van de knieschijf.

Er wordt gebruik gemaakt van een tape techniek, gecombineerd met specifieke oefeningen voor de beweeglijkheid en de stabiliteit van de knie.

Klachtenbeeld McConnell

De pijn ontstaat meestal geleidelijk en is diffuus rondom of achter de knieschijf gelokaliseerd. De klachten worden geprovoceerd door traplopen, hardlopen, fietsen of langdurig zitten. Vermindering van de klachten treedt op door rust.

Tijdens traplopen, met de knie in ongeveer 90 graden buigstand, kan de reactiekracht op het gewricht tussen de knieschijf en het bovenbeen driemaal het lichaamsgewicht zijn . De knie voelt vaak instabiel aan. De neiging door de knieën te zakken kan bestaan. Soms kraakt de knie. De knie kan “haperen” bij strekken of buigen (pseudo/slotklachten).

Behandeling McConnell

De behandeling bestaat uit het trainen van de bovenbeenspieren op coördinatie en kracht. Daarnaast worden de spieren indien nodig gerekt (boven- en onderbeenspieren). Verder wordt de beweeglijkheid van de knieschijf en het kniegewricht hersteld. Vaak wordt er een tape gezet om de knieschijf weer in de goede positie te zetten, zodat deze weer normaal functioneert.

Kinetic Control is bedoeld om ongecontroleerd bewegen, in relatie tot pijn en beperkingen, te hertrainen. Het principe van Kinetic Control werkt volgens een uitgedacht systeem voor onderzoek, diagnose en te classificatie van de bewegingsgerelateerde klachten. Kinetic Control is specifiek ontworpen voor fysiotherapeuten, manueel therapeuten en andere professionals in de gezondheidszorg die met pijn en beperkingen te maken hebben.

Therapeutisch onderzoek McConnell

De punten waar met name naar gekeken wordt tijdens een onderzoek zijn:

  • De locatie van het ongecontroleerd bewegen
  • De bewegingsrichting van ongecontroleerd bewegen
  • Het vermogen om de ongecontroleerde beweging te corrigeren
mc conell therapie

Onderzoek McConnell

Recent onderzoek wijst uit dat mensen die pijnklachten hebben afwijkende bewegingspatronen vertonen. Deze verkeerde patronen zorgen voor een te hoge belasting waar normaal gesproken een een lage belasting zou voldoen. Kinetic Control richt zich op de mechanismen van deze afwijkende bewegingspatronen, en hoe ze geïdentificeerd en gemanaged kunnen worden.

De therapeut die volgens het principe van Kinetic Control werkt heeft gedegen kennis van het onderzoek, de diagnose, classificatie van dysfuncties in motorische controle en het managen van de relevante onderdelen.

Tevens kunnen de principes van Kinetic Control worden gebruikt om preventief te trainen, te voorkomen dat klachten terugkeren, of om te leren efficiënter gebruik te maken van motorische vaardigheden.

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.