Waar kunnen wij u mee helpen?

GERATRIEFYSIOTHERAPIE

Wat is Geriatriefysiotherapie?

Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn in het dagelijks leven. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut helpt mensen die door veroudering problemen krijgen met bv. lopen, traplopen, opstaan uit een stoel, verhoogd valrisico en/of valangst.

Ook met complexere pathologieƫn zoals: CVA, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup kun je bij de geriatriefysiotherapeut terecht.

Specifieke kennis

Onze geriatriefysiotherapeut Lisa Broekmans werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Het behandelplan bestaat met name uit oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Het bevorderen van de mobiliteit en zelfstandigheid kan eraan bijdragen dat men langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Indien mogelijk wordt de therapie in de praktijk uitgevoerd waar we over een oefenzaal beschikken met diverse apparaten en materialen. Wanneer dit niet mogelijk is wordt aan huis behandeld.

Samenwerking

Voor een optimale behandeling wordt er samen gewerkt met andere disciplines zoals huisarts, specialisten, thuiszorg, ergotherapeut, diƫtist, logopedist en mantelzorgers.

Vraag naar Lisa voor meer informatie.

Lisa

LISA BROEKMANS (GERIATRIE) FYSIOTHERAPEUT

Gereatriefysiotherapie
Gereatriefysiotherapie-Zwiers

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.