Waar kunnen wij u mee helpen?

FASCIE GERELATEERDE KLACHTEN

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Deze vliezen vormen een netwerk in het lichaam waarbij alle spieren, gewrichten, botten en organen met elkaar worden verbonden. Fascie of bindweefsel heeft niet alleen een verbindende functie, het zorgt er ook voor dat structuren als spieren en zenuwen soepel langs elkaar kunnen bewegen.

De laatste jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar de functie en werking van Fascia. Zo blijken er zoveel zenuwuiteinden in Fascia gelegen te zijn dat dit een grote rol kan spelen in het ontstaan en genezen van klachten. Daarnaast blijkt Fascia sterk te reageren op interne en externe invloeden als stress, algehele gezondheid, littekens en belasting of verminderde belasting. Onder invloed van deze factoren neemt de ‘verglijdbaarheid’ en soepelheid van de Fascia af waardoor andere structuren strakker in het bindweefsel netwerk komen te liggen. Dit kan een heel scala aan klachten veroorzaken.

Fysiotherapie Zwiers heeft verschillende behandelmethodes om de fascia te beïnvloeden, waardoor je klachten verminderd kunnen worden.

Onze behandelmethodes:

  • Orthopedische revalidatie 4 x T
  • Viscero Fasciale Therapie (Buik & orgaanfascia release)
  • Cupping
  • Dry Needling
  • Triggerpoint behandeling
  • Fisioscissione
  • Neuro dynamica
Bart

BART ZWIERS: FYSIO- EN MANUEELTHERAPEUT

Leonie

LEONIE HEIJNEN- ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT

Kristel

EVY JANSSEN - BEKKEN FYSIOTHERAPEUTE

fascie gerelateerde klachten
Klachten Fascie gerelateerd
fascie klachten

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.