Waar kunnen wij u mee helpen?

DRY NEEDLING

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie, meestal toegepast als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Dit kan gedaan worden als er sprake is van triggerpoints, kortgezegd een soort spierverhardingen. Deze kunnen dan worden aangeprikt met een dunne acupunctuurnaald, zodat de plek kan ontspannen en de klachten kunnen verminderen. Indien noodzakelijk worden ook de huid en het botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken.

Met Dry Needling wordt de effectiviteit van de verdere fysiotherapeutische behandeling zoals bijvoorbeeld oefentherapie of mobilisaties verhoogd. Het effect van Dry Needling wordt vaak snel na de behandeling ervaren.

Wanneer kan Dry Needling toegepast worden?

Dry Needling kan toegepast worden bij klachten die een oorzaak vanuit een spier hebben. De klachten kunnen alleen in de spier zitten, maar ook uitstralen naar andere gebieden. De uiteindelijke beslissing of Dry Needling toegepast kan worden, wordt door de therapeut in samenspraak met je gemaakt.

Klachten die behandeld kunnen worden met Dry Needling zijn onder andere:

  • lage rugklachten (ischias)
  • nekklachten
  • schouderklachten
  • tennisellebogen/ golfersellebogen
  • hielspoor
  • kuitkrampen
  • Dry Needling is ook mogelijk bij klachten die al lange tijd aanwezig zijn.

In onze praktijk wordt Dry Needling alleen toegepast door speciaal opgeleide therapeuten. Bart Zwiers, Leonie Heijnen en Rik van de Pasch zijn opgeleid om Dry Needling toe te passen. Bart Zwiers is tevens gespecialiseerd in Dry Needling van de schedel, kaak en de halsregio. De klachten die daarbij specifiek beïnvloed kunnen worden zijn o.a.: hoofdpijn, kaakpijn, kaakklemmen, oorpijn, duizeligheid en tinnitus. Dry Needling valt binnen de reguliere behandelingen fysiotherapie en brengt geen extra kosten met zich mee.

Bart

BART ZWIERS: FYSIO- EN MANUEELTHERAPEUT

Leonie

LEONIE HEIJNEN- ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT

Rik

Rik VAN DE PASCH - ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT

Dry needling
Dry needling fysiotherapie

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.