Waar kunnen wij u mee helpen?

CENTRAAL NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN

Het aantal mensen met een centraal neurologische aandoening in Nederland is groot en zal de komende decennia nog eens fors toenemen.

In de paramedische begeleiding van mensen met CNA zijn vele wegen die naar Rome leiden. Het is de kunst om samen met de patiënt het juiste behandelplan op te stellen. De meest voorkomende centraal neurologische aandoening zijn:

Multiple Sclerose

MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen zorgen ervoor dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren. Je kunt daardoor allerlei klachten krijgen, bijvoorbeeld bij het zien, bewegen of praten. De klachten kunnen erg uiteenlopen, maar bijna alle patiënten met MS zijn vaak erg moe.

CVA

Cerebrovasculair accident. Dit is de medische term voor een beroerte. Cerebrovasculaire accidenten kunnen ofwel het gevolg van afsluiting van een bloedvat in de hersenen zijn, meestal als gevolg van een bloedstolsel, of van een lek in een slagader in de hersenen.

Dementie

Een verzamelnaam voor aandoeningen die gekenmerkt worden door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens, stemming en gedrag.

Parkinson

Een hersenziekte waarbij zenuwcellen, vooral, maar niet uitsluitend de zenuwcellen van de substantia nigra (“zwarte stof”) langzaam afsterven (degenereren).

Binnen onze praktijk bestaat een grote kennis en ruime ervaring over centraal neurologische aandoeningen.

Bart Zwiers heeft ruim 20 jaar in de neurorevalidatie gewerkt en Lisa Broekmans is geriatrie fysiotherapeute (MSc). Lisa Broekmans is tevens lid van het Parkinson netwerk; www.parkinsonnet.nl .

Bart Zwiers is lid van het MS netwerk: www.mszorgnederland.nl

Wij kunnen je ondersteunen in de revalidatie voor wat betreft stoornissen in het bewegingsapparaat.

Centraal neurologische aandoeningen

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.