Waar kunnen wij u mee helpen?

ADEMHALINGSTHERAPIE

Adem- en ontspanningstherapie volgens de Methode Van Dixhoorn biedt de mogelijkheid bewuster te worden van lichamelijke en mentale spanning en deze beter te reguleren.

Spanning wordt vaak opgebouwd in periodes dat het heel druk is. Als de druk te lang aanhoudt kan de spanning als ‘gewoon’ worden ervaren. Je bent je dan niet meer bewust van de verhoogde spanning. Duurt dit te lang, dan kun je klachten krijgen zoals hoofdpijn of slecht slapen, maar ook hyperventilatie of angstig zijn.

Veel klachten en problemen hangen samen met een te hoge spanning. Denk naast stress of een burn-out ook aan lichamelijke klachten zoals nek- of schouderklachten. De Methode Van Dixhoorn maakt daarbij onderscheid tussen de directe gevolgen van de ervaren spanning (stressoren) en de daardoor langzaam opgebouwde verhoogde spanning. Deze verhoogde spanning of overspanning ontstaat wanneer de stressoren te lang aanhouden.

In een behandeling van meestal vier sessies wordt onderzocht in hoeverre de klachten door spanning veroorzaakt worden. De therapeut leert je om spanning te herkennen en deze te reguleren. Met instructies en handgrepen (manuele technieken) helpt de therapeut je de te hoge spanning te ontdekken en te verlagen. Na deze proefbehandeling is meestal duidelijk of de spanning is afgenomen en de klachten zijn verminderd. Als er nog onvoldoende effect is, dan kan besloten worden de behandeling te verlengen met nog enkele sessies.

Vraag naar Leonie voor meer informatie.

leonie-hijnen-fysiotherapeute

LEONIE HEIJNEN- ALGEMEEN FYSIOTHERAPEUT

ademhalingstherapie-fysiotherapie-zwiers

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Heb je een vraag, of wil je graag dat wij een afspraak voor je inplannen? Vul dan even onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.